ADP en el Periodico

 

skip to main | skip to sidebar

EL 21 EN L’AGENDA

31 gener 2008

Arqueologia d’avui

 

Els objectes quotidians es converteixen en restes arqueològics en les nostres carreteres. Esteu convidats a fer un passeig per aquesta exposició.

Publicat per J Lluís Ruiz a les 10:03 0 comentaris
Etiquetes: fotografia, residus

28 gener 2008

La Mar del Silenci

Els Amics de Palanques i l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló estrenen el documental “La Mar del Silencio” a Castelló. Els passes tindràn lloc a la sala de projeccions de l’EOI demà dimarts dia 29 de gener a les 11h i a les 19h.

El documental realitzat per la Fundació IPADE i finançat per l’Agencia Espanyola de Cooperació Internacional presenta la desertificació i les diferents aparences que aquest fenòmen pren tant en el primer Món (asfaltització, urbanització sense mesura,…) com a escala mundial, subratllant els efectes que provoca en els països de l’Àfrica subsahariana.

El documental il·lustra de manera de manera clara i amena la relació que hi ha entre la deforestació, la pérdua de sòls per sobreexplotació i la seva relació amb l’avanç dels deserts i l’augment dels fluxos migratoris des dels països afectats als països del nord.

Publicat per J Lluís Ruiz a les 17:34 1 comentaris
Etiquetes: desertificació

20 gener 2008

4×4 = – Planeta

 

Un informe d’Ecologistes en Acció aborda el tema de la publicitat dels vehicles 4×4, analizant l’ideologia que hi ha darrera: estereotips, promeses de realització personal,…
En el document “4×4 = – Planeta” es mostra l’alta capacitat de destrucció ambiental que poseeixen aquests tipus de vehicles. L’informe també presenta unes dades demoledores:

  • La majoria dels 4×4 presenten uns nivells d’emisió de CO2 molt per damunt de la resta de vehícles, pràcticament tots emeten per damunt de 200 g CO2/km.
  • La xarxa de camins i pistes forestals mostra una degradació deguda a aquests vehicles.
  • Els 4×4 no són més segurs, volquen amb més facilitat i l’index de mortalitat en cas de volcar és 3 vegades major que en els turismes. També s’evidencien conseqüències molt més greus en cas de sinistre o atropellament. Un vianat atropellat per un 4×4 té el doble de possibilitats de morir que altre atropellat per un turisme en idèntiques condicions.

L’informe s’acompanya d’un vídeo.


Publicat per J Lluís Ruiz a les 18:21 0 comentaris
Etiquetes: moblitat sostenible

15 gener 2008

Pescadors de paraules

 

El programa Caçadors de paraules va emetre ahir dia 14 un programa dedicat a la mar. Us convido a embarcar-vos des del port de Castelló en l’Escull Primer i conèixer un seguit de paraules marineres ben nostres, com xorrar, mabre, alatxa, verdun o vaca tremoladora. Bon viatge!

Publicat per J Lluís Ruiz a les 21:45 0 comentaris
Etiquetes: pesca, video

09 gener 2008

Reconeixes aquest lloc?

 

M’arriba via Josep Mª Azkàrraga una proposta molt interessant. Podeu veure dues fotografies d’un mateix lloc fetes una l’any 1960 i l’altra l’any 2000. Algú pot dir-me d’on són? Si després de pensar un poc no ho sabeu, aquí teniu la solució.
Si teniu parelles de fotografies com aquestes , me les podeu enviar perquè voldria penjar-les i així anar fent visibles els canvis que hi ha hagut en el territori.

Publicat per J Lluís Ruiz a les 22:35 1 comentaris
Etiquetes: territori

08 gener 2008

Comencem els projectes de l’Aula de la Mar

 

Ahir es va publicar al DOCV la resolució la convocatòria de selecció de projectes d’educació ambiental 2007. Podeu consultar-la aquí .
Per començar, com tots els cursos anem a fer una reunió inicial a la que han d’assistir tots els responsables dels projectes que han demanat el CEA Aula de la Mar. Les dades de la sessió són les següents:

 

Un colectivo de Palanques planta especies arbeas resistentes al cambio climico

 

El cambio climico tambi se puede (y se debe) combatir a nivel local. Un buen ejemplo es el proyecto de la Associacid’Amics de Palanques denominado ‘Fem bosc’, galardona esta semana por la Cedra Lubasa en la primera edici de sus premios de ideas contra el cambio climico.

‘Fem bosc’ es un proyecto que consta de varias etapas (siembras, voluntariado y recolecci) y en el que participan varias asociaciones de discapacitados como Frater, Patim o Aspropace. La iniciativa no es nueva. En sus casi seis as de andadura ya han plantado cerca de 24.000 boles (unos 4.000 al a). Adem realizan recolecciones de semillas de especies en regresi y tambi buscan boles con buena genica para resistir los cambios climicos, las plagas o la sequ. Por todo ello, la Cedra Lubasa ha destacado la apuesta de l’Associacid’Amics de Palanques para combatir el cambio climico a escala local.
El segundo galard concedido recayen los universitarios Juan Manuel Mol y Alberto Montero, por un proyecto titulado ‘Propuestas para el ahorro de energ en la Universitat Jaume I’ que pretende ser una proposici inmediata y concreta para reducir el consumo de energ, centrdose en factores como la calefacci, la electricidad y el papel.
El planteamiento inicial de los dos estudiantes recomienda un cambio de hitos de los usuarios (cerrando puertas o apagando los aparatos eltricos) ascomo cambios materiales, que en su opini, se podrn aplicar en las nuevas edificaciones, como la instalaci de puertas giratorias, el doble acristalamiento o el falso techo, medidas todas ellas que permiten reducir el consumo de energ.

Cuenta AZUL de iBanesto, alta remuneraci con total disponibilidad

Articulo FV 2011 Mediterraneo.pdf

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s